Overal in de wereld duiken ze op en verzamelen ze mensen rondom zich die komen luisteren naar hun verhaal. Thought leaders zijn de nieuwe missionarissen geworden. Soms geven ze hun boodschap gratis weg, op andere momenten moet er fors voor betaald worden. Goede sprekers zijn magisch, charismatisch wanneer ze op het podium staan. Ze kijken met een andere blik de wereld in en als ze echt goed zijn in wat ze doen creëren ze volgers en veranderen ze de stroom van de rivier.

Ik hang aan de lippen van de Grote Verhalenvertellers, van de gamechangers, de thought leaders, de denkers die de wereld veranderen. Ik geniet van de sprongen in tijd en ruimte die ze maken, bruggen die ze bouwen, visioenen die ze zien.

Ervoor zorgen dat zij hun verhaal op het podium kunnen brengen terwijl ze varen op de frequentie van het publiek is mijn missie geworden.

RESONERENDE SPREKERS VERANDEREN DE WERELD

Ondanks communicatiekanalen als Facebook, Linkedin, Twitter en alle andere sociale media is de impact van de verhalenverteller - de spreker die op een podium staat en een publiek toespreekt - steeds groter aan het worden om slechts twee redenen: authenticiteit en resonantie tussen spreker en publiek.

Ik adem verhalen en breng al meer dan twintig jaar de verhalen die anderen en ikzelf geschreven hebben tot leven met mijn wezen, stem en lichaam. Als actrice heb ik geleerd het medium te zijn voor wat overgebracht moet worden naar een publiek dat zich verschuilt in het donker. Authenticiteit en resonantie vertalen zich in frequenties en luchtdruk tussen mij en de mensen in de zaal: erop intunen is een tweede natuur geworden.

Perfecte mensen bestaan niet. Afgelikte sprekers helaas wel. Beiden zijn oninteressant en raken nooit op de frequentie waarop je een publiek bereikt met je boodschap. Mijn hart gaat uit naar de sprekers waarin je de mens zelf herkent. De spreker met een kantje aan, een haakje waar je af en toe achter blijft hangen maar waardoor je weet dat het echt is.

Maar hoe paradoxaal het ook klinkt, een mens verliest snel zijn geloofwaardigheid wanneer hij of zij het podium opklimt. ‘Gewoon doen’ op een podium is anders omdat de verwachtingen anders zijn. Wanneer je besluit om voor een publiek te gaan staan en niet langer ertussen, geef je het signaal dat jij de moeite waard bent om naar te luisteren en je boodschap ook. Ieder die op dat moment naar je kijkt wil kunnen zeggen dat je daarin gelijk hebt (of niet) en wil voor haar moeite ook beloond worden met inzichten en ervaringen.

PUBLIC SPEAKING: WÀT JE ZEGT, BEN JE ZELF

Wat er ook gezegd wordt over ‘content is king’ en hoe je een tekst moet opbouwen: neem een perfect gestructureerde speech en laat deze door verschillende mensen met verschillende spreekstijlen uitspreken en de boodschap die overkomt is anders. Ze werkt of ze werkt niet. Ze slaat in als een bom of blijkt een zucht in de wind. Een tekst en een spreker moeten voor elkaar gemaakt zijn. Twee handen op 1 buik.

Met Thought Leaders Academy zoek ik naar de verbinding tussen de mens die als spreker het podium opgaat en naar de verbinding tussen de spreker en zijn boodschap. Hoe moet dit verhaal verteld worden wanneer hij/zij of jij het brengt? Wat is de beste combinatie zodat de boodschap de meeste kansen krijgt en impact heeft?

Een publiek is veeleisend maar hun dankbaarheid kan enorm zijn. Ik zoek met jou naar je eigen persoonlijke manier om interactie met het publiek te verwezenlijken zodat ze van die dankbaarheid kunnen genieten. Ik wens je het gevoel toe dat ik heb: ik geniet als ik op een podium sta!

THOUGHT LEADERS ACADEMY: EEN SPEELTUIN WAARIN VALLEN VEILIG IS

In de zoektocht naar de verbindingen tussen spreker, tekst en publiek werk ik aan de flexibiliteit van jou als spreker. Binnen de beslotenheid van een kleine groep of een persoonlijke coaching zoeken we naar jouw grenzen en vragen ons af waarom net dàt een grens is. Dan gaan we aan die grens werken. Comfort zones zijn belangrijk voor ieders welbehagen maar de contouren ervan moeten zacht zijn.

Thought leaders Academy zie ik als een speeltuin die begrensd wordt door groen. Niemand ziet ons en we mogelijk vuil worden van het spelen. Wanneer we na het spelen naar huis gaan, voelen we ons sterker omdat we net iets hoger dan de vorige keer geschommeld hebben en we ondanks het vallen van dat klimrek, toch maar weer méér gedurfd hebben.