A Cup Of Ambition

Subscribe to ianka's newsletter and get the latest posts, podcast episodes and courses updates straight in your mailbox.

SUBSCRIBE

Op stap met Brave New Human, Marc Van Ranst

brave new human Aug 08, 2020

Mijn wandelmaatje is Marc Van Ranst. Je weet wel. de viroloog. De man die het mag komen uitleggen in het nieuws. Die ons leert hoe gevaarlijk zo’n virus als Covid-19 wel niet is. De man die de ene dag geliefd, de andere dag gehaat wordt. Die man is nu mijn wandelmaatje. En ik ga proberen minstens 5 km NIET over Corona te spreken. Ik ben benieuwd of hij dat ook kan..

 

Het gesprek 

 

Chapter Markers 

 

00:01:22    Sint-Amands
00:03:18    Mijn vader
00:05:50    Emile Verhaeren
00:09:31    Dodentocht
00:11:00    Literatuur
00:14:16    Een roeping sinds middelbare school
00:18:18    Operatie "kroontje"
00:21:26    Waarom wil iemand viroloog worden
00:23:00    Postzegels en sigarenbandjes verzamelen
00:26:55    Terug naar de virologie en klinische biologie
00:30:43    Schuilen in Zates
...
Continue Reading...

Op stap met Brave New Human, Stijn Swijns

brave new human Jul 21, 2020
 

De Schelde lag er vreedzaam bij toen Stijn en ik de Scheldedijk opwandelde. Ik zou twee uur lang te maken krijgen met een ex-soldaat waarvan je voelt dat ie liever zwijgt dan spreekt.  Maar gelukkig had ik me daarop voorbereid.
Geniet van de 10 km wandeling!

Onder ons gezegd en gezwegen

 

 

Wie is Stijn  

Stijn heeft zijn carrière bij de special forces ingeruild voor dat van ondernemer in zijn coaching bedrijf Mission Me.  Voor het grote publiek is hij bekend als de stille coole drilsergeant uit Kamp Waes. Maar ik ben er zeker van dat Stijn ook een zachter kantje heeft.  Aan mij om dat in 10 km te ontfutselen. 

 

Het gesprek 

 

 

Chapter Markers 

 00:01:27 Bij de Special Forces wandelen ze niet

00:03:19 Het Grote Vroege Vogel Dilemma

00:09:53 Ik volhard zonder illusies noch paniek

00:11:17 Spreek jij nog graag over de Special Forces?

00:14:21 Motivatie en discipline

00:15:22...

Continue Reading...

Op stap met Brave New Human, Dimitri Barbe

brave new human Jul 20, 2020
 

Het was een prachtige ochtend toen onze wandeling begon. De lucht was nog fris, er lag nog dauw op het gras en de zon speelde tussen de bomen van het park in Hingene. Twee uur lang heb ik de natuurmens in de marketeer Dimitri Barbe gezien. Er zijn veel woorden 'gevallen' maar ook stilte.
Je zal ze beide horen. 

Onder ons gezegd en gezwegen

 

 

Wie is Dimitri 

Dimitri is de bezieler van communicatiebureau Make Sense. Walk the talk is waar hij voor wil staan wanneer merken bij Make sense langskomen om via sterke communicatie de maatschappij te helpen ‘verduurzamen’. Maar Dimitri is in de eerste plaats  industriële ingenieur in tropische landbouw.  Overal waar hij komt, plukt hij zaden en stekken mee. Het perfecte wandelmaatje voor de volgende 10 km en gesprek.

 

Het gesprek 

 

 

Chapter Markers 

 00:02:53 We beginnen de dag met kunst

00:04:42 Dimitri en de godin Demeter

00:08:22 Het is de draad die de...

Continue Reading...

Op stap met Brave New Human, Mathieu Renier

brave new human Jul 17, 2020
 

Het regende en mijn tech stuff deed het niet. Maar dat deed de pret niet bederven om met Mathieu op stap te gaan. Ik heb nog nooit een 'werknemer' ontmoet die zo vol lof en liefde was voor het bedrijf waar hij werkt. Die passie kom ik veel meer tegen bij ondernemers. Dus heb ik weer iets bijgeleerd. 

Geniet van de 10 km wandeling!

 

Een ander soort aftermovie

Wie is Mathieu 

Mathieu is Vision Leader bij Decathlon Belgium. Decathlon is voor de meeste mensen vooral een grote keten voor je betaalbare sportkledij en spullen kan kopen. De visie van Decathlon rond bedrijfscultuur echter, getuigt van moed en vertrouwen. En dan zijn er nog hun keuzes en avonturen tijdens de Covid-19 lockdowns.. Dààr word ik nu helemaal nieuwsgierig van. 

 

Het gesprek 

 

 

Chapter Marks

00:01:23 Over dingen die mislopen

00:08:28 Dat ianka snel vloekt

00:11:14 Waar haalt ze het toch

00:12:30 De kunst van het vallen

00:14:28 Intuïtie en...

Continue Reading...

Op stap met Brave New Human, Nele Vandamme

brave new human Jul 15, 2020
 

10 km wandelen met Nele Vandamme zijn er uiteindelijk 12 geworden, we raakten maar niet uitgepraat. Over ondernemerschap in je bloed hebben, over een eetkraam als ideale sollicitatieplek, over onstuitbare creativiteit in het uitbouwen van je bedrijf, zelfs over frietjes eten bij de bomma. Nele is de tofste kotmadam die je je kan wensen. 

Een ander soort aftermovie

 

Wie is Nele

Nele  vormt samen met echt’VEN’noot  Koenraad Belsack, het powerkoppel dat al 20 jaar Upgrade Estate uitbouwt. Het Gentse  bedrijf is uitgegroeid tot Belgisch marktleider in de studentenhuisvesting. Nele is een ondernemer bij wie de creativiteit geen grenzen kent, waar goesting, communitybuilding en duurzaamheid op de eerste plaats staan. 

 

Het gesprek 

 

 

Chapter Marks

00:02:22 Werken als koppel
00:05:52 Het begon met een eetkraam
00:09:17 Als ons geld stak erin
00:12:47 Het eerste studentenhuis
00:13:41 Het...
Continue Reading...

Op stap met Brave New Human, Peter Hinssen

brave new human Jul 13, 2020
 

Mijn eerste gast is internationaal technologie spreker Peter Hinssen. Ik heb een en ander te danken aan deze man. Hij was de eerste spreker die ik heb gecoacht. Check hier wat hij er toen van vond. Het is zelfs op zijn advies dat ik de Thought Leaders Academy heb opgericht. Eeuwige dank dus.

 

Een ander soort aftermovie

 

Wie is Peter 

Peter Hinssen is internationaal spreker en auteur rond technologie en de impact ervan op de maatschappij en de mens. Hij is een van de founders van Nexxworks. We gaan de 10 km wandelen in Zwalm, met als einddoel zijn Apple Chapel. De man heeft een kapel gekocht om er zijn verzameling Apple Computers in tentoon te stellen. Zijn heiligdom, zijn mancave.

 

Het gesprek 

 

 

Chapter Markers

00:01:13 Eens een outsider altijd een outsider

00:04:48 If you can't beat them, join them

00:10:43 Over vertrekken

00:13:55 Hij heeft het van geen vreemden

00:21:01 Samen beleven

00:29:49 Een ander leven beginnen

...
Continue Reading...

Meter van 100 km Covid Challenge powered by Dodentocht

 Al 20 jaar kijk ik - als 'trottoirtoerist' gefascineerd naar de duizenden deelnemers van de Dodentocht die door mijn dorp, Bornem,  stappen. Ik ben nieuwsgierig naar hun motivatie, en bewonder hun daad- en wilskracht. Wat maakt dat ze die 100 km halen, vaak zonder training en met kapotte voeten? 
Dat wandelen zuurstof geeft aan je brein en goeie gesprekken oplevert heb ik de afgelopen weken mogen herontdekken. Zelf ben ik - door Corona- een fervente wandelaar geworden met meerdere wandelingen van 10 km per week. 

Toen ik vernam dat deze 51ste editie van de Dodentocht een brug slaat tussen de die-hards en de would-be's zoals ik, zag ik mijn kans om werelden te combineren. Ik ben dan ook trots dat ik meter mag zijn van de 100 km Covid Challenge powered by Dodentocht. Eindelijk zal ik mijn "soort" Dodentocht wandelen. 

Ik heb besloten om tijdens mijn wandelingen in te zetten op een goed gesprek rond Nieuwsgierigheid, het topic waarover...

Continue Reading...
1 2 3 4 5 6
Close

50% Complete

Want your piece of A Cup Of Ambition?

Receive my shot of ambition for you in your inbox. You'll get my reflections on the meaning of things, podcast episodes on public speaking, life hacks when I find them.