Ik ga de uitdaging aan en wandel de "100km Covid Challenge powered by Dodentocht" 

Volg mijn wandelingen

Brave New Human 

Een podcast over hoe we een Moedige Nieuwe Mens kunnen worden.

 

Met deze speciale editie van de Dodentocht geef ik het startsein aan een nieuwe podcast reeks waarop ik al bijna een jaar zit te broeden. Nog voor er van Corona sprake was...

Brave New Human is de naam van een tweetalige hybride podcast reeks waarin ik in gesprek ga met een gast over een van mijn favoriete onderwerpen: nieuwsgierigheid. 

Elke dag krijgen we als mens te maken met verandering. We passen ons in kleine en grote stappen aan, we evolueren. Soms zijn we er ons bewust van, soms helemaal niet. Vaak zien we pas achteraf wat er aan de hand was. 

Hoe kan nieuwsgierigheid ons daarin helpen of tegenwerken?

Elk van mijn gasten is een expert of ervaringsdeskundige. We praten en denken samen na over hoe nieuwsgierigheid een rol heeft gespeeld in een mensenleven, in het bedrijfsleven en in de maatschappij. We denken luidop na over waar het ons naartoe kan brengen in onze evolutie tot "Moedige Nieuwe Mens"

 

Meter van 100 km Covid Challenge powered by Dodentocht

Al 20 jaar kijk ik - als 'trottoirtoerist' gefascineerd naar de duizenden deelnemers van de Dodentocht die door mijn dorp, Bornem,  stappen. Ik ben nieuwsgierig naar hun motivatie, en bewonder hun daad- en wilskracht. Wat maakt dat ze die 100 km halen, vaak zonder training en met kapotte voeten? 
Dat wandelen zuurstof geeft aan je brein en goeie gesprekken oplevert heb ik de afgelopen weken mogen herontdekken. Zelf ben ik - door Corona- een fervente wandelaar geworden met meerdere wandelingen van 10 km per week. 

Toen ik vernam dat deze 51ste editie van de Dodentocht een brug slaat tussen de die-hards en de would-be's zoals ik, zag ik mijn kans om werelden te combineren. Ik ben dan ook trots dat ik meter mag zijn van de 100 km Covid Challenge powered by Dodentocht. Eindelijk zal ik mijn "soort" Dodentocht wandelen en tegelijk datgene doen wat ik graag doe: een goed gesprek voeren gevoed door nieuwsgierigheid. 

De eerste Brave New Human gesprekken zullen opgenomen worden tijdens de Dodentocht 2020. 

 

Ontdek hier mijn 10 wandel- en praatmaatjes

100 km Covid Challenge
powered by Dodentocht

De 51ste editie van de Dodentocht wordt vervangen door een virtueel alternatief, de 100Km Covid Challenge powered by Dodentocht. De challenge loopt van maandag 13 juli 2020 tot en met zondag 9 augustus 2020. Je hebt dus vier weken tijd om de totale afstand van minimum 100 kilometer af te leggen. Wie wil mag die 100 kilometer in één keer afleggen. Dit is zeker niet verplicht. Je mag gerust die 100 kilometer spreiden over verschillende dagen en wandelen op eigen ritme. Het enige doel is om op het einde van die vier weken minimum 100 kilometer te behalen.

Met deze symbolische editie willen we mensen motiveren en laten proeven van één van de leukste sportieve ontspanning die er is, namelijk wandelen en in het bijzonder 100Km Dodentocht. Maar we willen deze editie ook opdragen aan al de mensen die tijdens deze crisis zijn blijven zorgen voor onze maatschappij. Daarom schenkt 100Km Dodentocht vzw de opbrengst van de 100Km Covid Challenge aan de universiteiten van Gent en Leuven om de research naar een vaccin en naar preventieve maatregelen te ondersteunen.

Dit is wat je kan verwachten

Je kan je natuurlijk zelf opgeven om deze editie van de Dodentocht zelf te wandelen. Wanneer je dit samen met mij wil doen dan kunnen we 10 km van de 100 samen stappen en dan ben je tegelijkertijd te gast in mijn nieuwe podcast 'Brave New Human'. 

Om in aanmerking te komen voor een gastoptreden in deze Brave New Human @ Dodentocht 2020, meld je je aan door het formulier in te vullen en door te sturen. Uit alle inzendingen kies ik er 10 uit. 

Concreet komt het op dit neer:

  • Je bent een ondernemer, een expert, of maakt deel uit van de C-suite van een bedrijf.
  • Je geeft je op als spreek- en wandelgast door het formulier in te vullen. Je krijgt bericht als je gekozen wordt.
  • De wandeling gaat door tussen 13 juli en 9 augustus. De exacte data vind je terug in het aanmeldformulier. 
  • Meedoen kost je 10€, dit bedrag gaat integraal naar de onderzoeken die de Universiteiten van Gent en Leuven voeren om COVID-19 te doorgronden. 
  • We zullen zo'n 3 uur met elkaar doorbrengen, waarvan 2 uur wandelend. Houd daar rekening mee. 
  • Ik vraag je om over een aantal dingen op voorhand na te denken. Bijvoorbeeld: welk boek heeft jou ongelooflijk geïnspireerd en waarom, wat maakt jou nieuwsgierig. Meer hierover volgt als je bevestiging hebt gekregen van een deelname.

 

Helaas! Je aanmelden als wandelmaatje en gast tijdens de 100km Covid Challenge by Dodentocht kan niet

Maar naar de podcast luisteren kan wel!

Partner


Interesse in een partnership? Neem contact op.