contact

Ontdek hoe je met slechts 1 sterk opgebouwde presentatie je bedrijfsverhaal kan vertellen waarin je storytelling/selling toepast, je publiek overtuigt en waarde aanbiedt.
Creëer jouw unieke signature talk en ga na elke spreekopdracht met winst naar huis. 

Dit is wat ik zoek! Geef me de details!

When Your Message Moves People,
You’ll Never Have to Sell Again.

Pak je podium als business speaker. 
Ontdek hoe je met slechts 1 sterk opgebouwde presentatie je bedrijfsverhaal kan vertellen waarin je storytelling/selling toepast, je publiek overtuigt en waarde aanbiedt.
Creëer jouw unieke signature talk en ga na elke spreekopdracht met winst naar huis. 

 

Een Signature Talk dient niet alleen je bedrijf maar ook jou als persoonlijkheid

Een signature talk is GEEN gewone  ‘speech’ of verkooppresentatie. Het is een inspirerende keynote om klanten aan te trekken. Jouw ‘Signature Talk’  is je belangrijkste keynote waarin je je  merkboodschap, merkthema's, standpunt en verhaal verwerkt. Het is waar jij en je bedrijf bekend om wilt staan, het is een manier om jezelf als expert te positioneren en het is een methode om je product en service te presenteren zonder 'salesy' te zijn. Deze keynote draagt jouw stempel, omvat jouw DNA en nodigt het publiek uit om contact op te nemen. 
Dat is wat de ‘signature’ betekent..

 

Sterk in de kern,  flexibel voor je publiek

Je kan je Signature Talk aanpassen voor een specifiek publiek of een specifieke gelegenheid, maar de idee is om een keynote te maken die je keer op keer kunt gebruiken, zodat je niet elke keer wanneer je spreekt een nieuwe presentatie  hoeft te creëren. M.a.w. je werkt in dit programma aan 1 keynote die je materiaal geeft voor verschillende formats en extra content.

 

Een must-have in je marketing toolkit

Dit is een go-to-tool en must-have in mijn eigen marketingtoolbox . Ik gebruik het om mijn lijst op te bouwen, programma's te starten en nieuwe klanten aan te trekken. Als ik deze keynote geef, ga ik steevast met nieuwe klanten naar huis. Ik verdien mijn voorbereiding minstens 10X terug. 

Hetzelfde geldt voor de sprekers die ik heb begeleid in het ontwikkelen van hun Signature Talk. Zij werden gevraagd voor interviews in podcasts, online talkshows, magazines, radio en televisie en uitgenodigd om te spreken op andere evenementen nadat ze hun Signature Talk ergens hadden gehouden. Een Signature Talk stroomlijnt je marketing. 

Het is het belangrijkste  bedrijfsverhaal waarop je kan terugvallen.

Els Dhaeze

- Gecertificeerd Customer Experience Professional, auteur en business spreker-

Het Business Speaker Program gaf me een drive en structuur om een keynote helemaal uit te werken zoals het moet. Ik voel nu echt dat voorbereiding key is en dat je daarna daarop kan terugvallen. Ik heb zo'n goesting om hier echt mee verder te gaan!  Speel je met het idee om een keynote te maken, wel begin er dan gewoon aan. Volg de sessies van ianka, loop de structuur door en ook al ga je toch die keynote niet in life gebruiken dan nog is het een interessant traject, want het forceert je om keuzes te maken en al je ideeën te structureren. 

Ik ben ianka fleerackers,
story advisor en speaker mentor.


Mensen spreken maar al te graag over de personages die ik als actrice gespeeld heb en waardoor ik lange tijd als bekende Vlaming door het leven ben gegaan. Maar wat ze niet weten is dat het bekend worden en op een rode loper lopen geen garantie was voor een goed inkomen.  
Dààrvoor heeft iets anders gezorgd namelijk een ander soort optreden: het spreken op events. 
Vandaag vertel ik je hoe het me is gelukt om van een succesvolle maar matig betaalde actrice naar een goed betaalde speaker mentor en story advisor te groeien
PS: ik heb helemaal geen geld gestoken in betaalde advertenties en deed amper aan online marketing.

Dit is wat ik nodig heb. Ik ga ervoor.

Maar voor ik aan mijn verhaal begin: toch deze vraag: Vraag jij je soms ook af wanneer al dat bloggen, al die online marketing, social media ècht gaat opleveren?

Of zijn wij de enigen die de clue missen?
Het punt is:  je weet dat je slim, creatief en getalenteerd bent ... en dat je iemand bent die durft te investeren in je eigen groei en persoonlijke ontwikkeling. Misschien ben je zelfs gecertificeerd in je vakgebied en heb je een hoop diploma's. Maar als je dan iemand ziet spreken op een conferentie (online of offline) … dan wéét je gewoon dat die met nieuwe klanten in zijn/haar agenda naar huis gaat. 

 

De #1 belangrijkste reden waarom de meeste mensen falen, is omdat ze vooral proberen een business te marketen in plaats van een beweging op gang te brengen.

Het geheim tot mijn succes - en dat van jou- is dat je je moet focussen op het creëren van een beweging.

Begrijp me niet verkeerd: marketing is belangrijk voor bedrijven. Marketeers leren je tactieken, strategieën, systemen en technologie… maar geen enkele marketeer kan je leren om je BEWEGING te creëren, omdat een beweging van jou moet komen. Het moet uit jouw drijfveren voortvloeien.

Een presentatie brengen voor een publiek dat geen beweging voor ogen stelt is als bloemen water geven in een verbrand bos.

 

“Building A Great Business Isn’t About Moving Products or Marketing. It’s About Moving People.” 

 

Denk aan de merken die we kennen, leuk vinden, vertrouwen en zelfs liefhebben. Apple, Tesla,  Uber. Star Wars. Dit zijn Love Brands, Movements. een Beweging. Mensen volgen, komen samen en vechten voor deze merken.

En dan denk je misschien ’Goed voor jou ianka, maar ik heb geen duizenden volgers en ben niet bekend van tv’

Wel, laat ons daar maar wat realistischer in zijn, je bent even snel BEKEND als weer ONBEKEND.. Ondertussen ben ik al jaren niet meer op dat kleine scherm te zien, en zijn er al nieuwe generaties aan het werk die nooit van me gehoord hebben. Dus, ook ik moet zorgen dat ik top of mind blijf.

En denk je dat de geloofwaardigheid van een actrice hoog is als ze in de zakelijke sector aan de slag gaat? Nop. Het heeft meer tegen me gewerkt dan voor me. Je kan je de oppervlakkige commentaren en vooroordelen  niet voorstellen.
Bovendien zat ik met een hoog aantal volgers … om de verkeerde redenen. Ieder die mij volgde wilde enkel updates zien over mijn haar, mijn kinderen, mijn vakanties… Dus in realiteit zat ik met een volgersaantal waar iedereen van begon te kwijlen, maar dat nul waarde had.
Ik heb meer dan 25 jaar lang een carrière als actrice gehad, en al die jaren hebben mensen van mijn werk kunnen genieten voor geen of weinig geld.
Naar TV programma’s  kijken waarin je meespeelt, een avondje theater of film het kost je hooguit 20 euro.

Om van iemand die gratis lijkt te werken om jou entertainment te kunnen bezorgen, te kunnen groeien tot een expert waarvoor je flink moet  betalen om te kunnen leren van de bakken ervaring die ze heeft, is een proces geweest van investeren in persoonlijke groei en doorzettingsvermogen. En heel die periode heb ik zelden aan marketing gedaan: geen advertenties, geen maillijst, ik ben zelfs lange tijd gewoon gestopt met Facebook!. Ik had er het budget niet voor, de kennis niet om het goed te doen, de tijd niet om er mij mee bezig te houden. Ik was niet eens consistent en (ok- ik ben eerlijk- ) ik had er ook een bloedhekel aan.

Ik zette mezelf in de markt door: op het podium te gaan staan en te spreken. Ik nam enkel opdrachten aan waarbij ik een verhaal kon brengen waar ik achter stond en waarmee ik mensen in beweging kon krijgen.
En door dat te doen en te blijven doen, is alles beginnen groeien.
Ik ging het podium op, deed mijn ding met verve en in volle overtuiging, ontving mijn applaus, bleef hangen op de receptie. En ging naar huis met leads en afspraken. Oh ja, ik werd ook nog voor mijn gig betaald door de organisator! 

90 dagen om een signature talk te schrijven en je beweging te starten. 

Het Business Speaker Program  is ontworpen om je stap voor stap te laten zien wat je moet doen om je boodschap te formuleren en om te zetten in een verhaal dat jouw signatuur draagt
Je zal binnen 90 dagen ontdekken WAT je moet doen en HOE je het moet doen.
Je creëert een Signature Talk die je in alle andere communicatie en marketing telkens opnieuw kan gebruiken. 

Voor wie is dit programma bedoeld?

Als je een kennisexpert, leidinggevende, coach of consultant bent en  je wilt van je visie een onweerstaanbare, krachtige en winstgevend verhaal maken, dan ben je een perfecte match voor dit programma.

Dit programma is ook voor jou als ...

 • je met je verhaal het verschil wilt maken, maar ook geld wilt verdienen
 • je nog een andere (en krachtigere)manier dan marketing wilt gebruiken om klanten binnen te halen
 • als je wilt weten hoe jij als persoonlijkheid daarin de hoofdrol speelt

De wereld heeft nodig wat je te bieden hebt, en dit programma zal je helpen deze hindernissen te doorbreken en je helpen verder en sneller te gaan.

Voor wie is dit programma niet bedoeld?

 • Het is je doel om als spreker op het podium te staan, maar om dat doel te bereiken en er beter in te worden ga je in dit programma aan de slag met het neerschrijven van wat je gaat zeggen. Je hoeft geen romanschrijver of journalist te zijn, maar je moet wel bereid zijn om je pen te pakken zodat je ook leert zien, formulieren en analyseren wat je gaat zeggen. 
 • Als je niet bereid bent om actie te ondernemen en het werk tijdens dit programma te maken, is dit programma ook niets voor jou.
 • Als je niet wekelijks een dagdeel kan inplannen om de lessen door te nemen en je Signature Talk te ontwikkelen. 

Het voelt geweldig aan om van ‘bekende Vlaming die moet stempelen tussen opdrachten’ naar een solopreneur te gaan met  ( zal ik het zeggen - klinkt zo Amerikaans, bwah.. ik doe het: ) een ‘multi- 6-figure income’ op 1 jaar tijd. Jawel, zonder een team, zonder marketing budget, zonder mailinglijst, en zonder regelmatig posten. 
Door te spreken voor een publiek, online èn offline, door anderen te helpen spreken voor een publiek, en door van mijn visie een strategisch verhaal te maken dat mensen in beweging zet. 

Ik wil er mij niet voor verontschuldigen.. het is zo. 

Als  jouw boodschap en verhaal ook mensen in beweging zet, zal je niet meer moeten verkopen. 

Ik wil meer weten

DUS Game-changers, Trendsetters, Thought Leaders, ondernemers… Het is nu tijd om ook jouw beweging te starten 

Het starten van een beweging heeft alles te maken met het vinden van jouw WAAROM.
Ik weet het, het klinkt als een cliché ondertussen, maar het zegt wat het moet zeggen.

Waarom heeft  Apple zo'n impact? Omdat Steve Jobs duidelijk was over zijn drijfveren, om elegante, gestroomlijnde apparaten te maken die de manier waarop we omgaan met de wereld veranderde.
We hebben het nog niet eens over sociale, culturele of religieuze bewegingen ... maar denk erover na. Zou je Dr. Martin Luther King Jr. een marketeer noemen? Of Mandela? Denk je dat deze mensen zelfs om marketing gaven? Natuurlijk niet! Mensen volgden hen omdat ze een boodschap, overtuiging  hadden die het waard was om te volgen. Deze mensen waren thought leaders, trendsetters en opinieleiders… geen marketeers. Ze joegen een visie achterna ... en mensen volgden.

Er zijn duizenden mensen die een probleem hebben waarvoor jij een oplossing kan aanbieden. Als je een product of dienst hebt dat de wereld tot een betere plek maakt, dan is het jouw verantwoordelijkheid om je bedrijf onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen te brengen.

Daarom moet je beginnen met het vinden van wat jou drijft. Dan, wanneer je je marketing doordrenkt met je WAAROM… ben je  niet meer te stoppen. Die twee gaan hand in hand. Wanneer je marketing uit je beweging vloeit ... en je winst en passie erop afstemt ... zullen je volgers je keer op keer belonen.

Het meest effect heb je wanneer je spreekt

Dus, hoe zorg je ervoor dat mensen meer te weten komen over jouw verhaal? Gemakkelijk. Jij vertelt het ze! Je gaat voor mensen staan ... één persoon, tien of tienduizend ... en je SPREEKT.
En ja, het werkt ook zo voor een (web)camera!

Ik heb het niet over het worden van een professionele spreker. Ik heb het over hoe je strategisch het spreken kan gebruiken (in welke context ook) om het over jouw verhaal te hebben. In een koffieshop. In een kleine groep. In een directiekamer. Het podium rocken voor duizenden.

Denk maar terug aan de voorbeelden van daarnet: Steve Jobs, Mandela.. Wat deden zij om hun ideeën de wereld in te krijgen? Ze spraken.
Apple, Google, Tesla, bij het bekendmaken van een nieuw product zal er iemand voor een publiek gaan staan en erover vertellen. 

Ik heb jarenlang niet geloofd dat je met spreken voor een publiek zoveel kon verdienen. Niet als professionele spreker die ervan moet leven, maar ook niet als ondernemer die er nieuwe klanten uithaalt. Als actrice maakte ik dit immers nooit mee!  Inzien dat ik met mijn ervaring in het spreken dus eigenlijk op een goudmijn zat waar ik nooit gebruik van had gemaakt, deed mijn wereld ondersteboven keren.

Spreken is het beste hulpmiddel om je 100.000 per jaar (of meer) te laten verdienen ... en het kost niets!

Misschien ben je een coach of consultant die op zoek is naar meer klanten, of een advocaat die op zoek is naar meer zaken voor het bedrijf. Misschien ben je een ondernemer met een bijzonder product of dienst.  Het maakt niet uit in wat voor soort bedrijf je zit ... eigenlijk, een van mijn mooiste succesverhalen van klanten was een ex-soldaat die ondernemer en spreker werd. Er was goud in de  coaching industrie voor deze man!
Dus ik moet het ook aan jou vragen …

 

Geef je veel geld uit aan het binnenhalen van klanten?

Het is immers mogelijk om je marketingbudget te halveren (of bijna tot nul) als je gewoon weet hoe je mensen kunt benaderen en weet wat je tegen hen moet zeggen. Als je middelen en tijd beperkt zijn, dan kan je maar beter de juiste kiezen en je de volgende vraag stellen:  

Wat heb ik nodig om SNEL en met zo weinig mogelijk frictie klanten binnen te halen en extra omzet te draaien? Het antwoord is simpel: geen enorm marketingbudget, of dure techneuten of een diploma van MIT of Vlerick nodig. Het begint met SPREKEN met de juiste mensen over je beweging, je verhaal.

Dat wil niet zeggen dat het van in het begin snel of gemakkelijk zal zijn ...


Ik neem je even mee in mijn actieplan voor jou: 

Wat levert dit programma je op?

 

Haal méér en sneller leads binnen

 • Trek je ideale klanten aan
 • Vergroot je geloofwaardigheid en vertrouwensfactor
 • Bereik meer mensen in 1 keer
 • Presenteer een aantrekkelijk aanbod

Word gezien als de go-to expert

 • Word bekend voor je expertise
 • Deel je inzichten
 • Laat je tribe groeien
 • Ontwikkel je intelllectuele eigendom
 • Je verhaal staat als een huis, jij ook trouwens

Word een charismatische spreker

 • Vergroot je vertrouwen en uitstraling
 • Spreek op verschillende soorten events
 • Verdien door te spreken
 • Maak impact

Het hele programma vraagt slechts een investering van 998€* als je KMO-Portefeuille subsidie gebruikt.

*Zonder 30%subsidie bedraagt de investering 1425€ excl 21% btw. Dit zit er allemaal in:

 

9 online modules met video waarin je alles leert om een Signature Talk te maken. Deze video's bevatten waardevolle kennis en praktische tips die je helpen om als een expert voor een publiek te gaan spreken.

 

---------------------------

 

Werkbladen en templates in PDF die je kan downloaden en afdrukken. 

 

---------------------------

 

Een besloten Facebookgroep waar je vragen kunt stellen, successen kunt delen en elkaar kunt supporteren

 

---------------------------

 

3 online Q&A calls waar je live vragen kunt stellen aan mij en van elkaar kan leren. Je geeft op voorhand je vragen door. Kan je er niet bijzijn? Geen nood, je krijgt de replay. 

 

---------------------------

 

* Bedragen excl 21% btw (299,25€)
** Zonder 30%subsidie bedraagt de investering 1425€ excl btw. 

***Bij het kiezen van optie KMOP zie je de prijs van het rechtstreeks te betalen deel. Daarna ontvang je de factuur met het nog te betalen resterende bedrag.

***Bij aankoop van het programma verklaar je akkoord te gaan met de Algemene Voorwaarden van ianka fleerackers GCV en tevens kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de annuleringsvoorwaarden zoals op deze pagina vermeld.

 

JA, IK DOE MEE EN GEBRUIK DE 30% SUBSIDIE
JA, IK DOE MEE!

Natuurlijk kan je alles alleen doen.. 

 

Heb ik ook gedaan. En dan had ik al een serieuze rugzak aan kennis en ervaring door mijn werk als actrice, journalist, en moderator. Ik wist al 80% van wat het werken als spreker inhield. En toch heb ik nog uren, nee dagen surfend op het web doorgebracht om de extra kennis die ik nodig had te vinden om de finishing touch te weten. Tijd die ik liever òp het podium had doorgebracht. Dus leer van mijn 'lessons learned'. Tenzij je het niet dringend vindt om je bedrijf die extra zichtbaarheid en klanten te geven. 

Ik heb wat ik waard ben dik bewezen. Niet alleen door het professionele parcours dat ik als volleerde mediaprofessional heb doorlopen en waar weinigen van kunnen meespreken (ik ben nog niemand tegengekomen, eerlijk) maar ook door mijn klanten die nu mijn ambassadeurs zijn geworden. Er zijn er zelfs bij die met slecht 15 minuten met mij, in een mentorship van maanden zijn gestapt. 

Dus.... waar wacht je op?
Van wie heb je toestemming nodig? 

 

Ik wil van ianka horen of dit echt geschikt is voor mij. Kunnen we praten?